freelance online redacteur

Functieomschrijving

Voel jij je verbonden met Gelderland en weet je wat er speelt in de grootste provincie van Nederland? Heb jij de drive om nieuws als eerste te brengen? Kun jij onderwerpen vertalen in aansprekende, menselijke verhalen voor online, radio en tv? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Als online redacteur heb je de volgende verantwoordelijkheden:

Je bent een nieuwsjager met een creatieve schrijfstijl. Je kent verschillende manieren van storytelling en maakt pakkende koppen. Je schrijft unieke, urgente en onderscheidende nieuwsverhalen, die je meestal zelf aandraagt en je belt nieuwsonderwerpen na voor follow ups. Jouw focus ligt op online, maar je bent net zo goed inzetbaar voor radio- of televisieproducties. Je maakt deel uit van een ervaren en gepassioneerd team.


Wat bieden wij?

Je komt te werken voor de grootste en leukste regionale omroep van Nederland. Wij maken verhalen en verbinden met ons publiek. Via tv, radio, website, app en social media bereiken we dagelijks honderdduizenden Gelderlanders. Wij werken met een opdrachtovereenkomst en passen de Fair Practice Code toe.

Functievereisten

Dit breng jij mee:

Je hebt een voorliefde voor online nieuws, maar denkt vooral crossmediaal en voelt direct aan hoe jouw nieuws, behalve op online, ook op tv en radio verteld kan worden.

  • Je hebt een vlotte pen en maakt net zo makkelijk gebruik van tekst als van video (bij voorkeur ervaring met Adobe Premiere, interne training hiervoor is mogelijk), foto, graphics en audio in journalistieke producties.
  • Je houdt van een uitdaging en krijgt energie van het behalen van successen in een team.
  • Je bent stressbestendig, sociaal, betrouwbaar, communicatief en je kunt snel schakelen.
  • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit want je werkt ook ’s avonds, in het weekend en op feestdagen.
  • Je komt met eigen ideeën voor verhalen
  • Je bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws en hebt een brede maatschappelijke belangstelling.    
     

Vragen?

Voor vragen kan je terecht bij onze collega’s Justin Hendriks of Gaby Beenhackker via het telefoonnummer 026-3713713. Wil je solliciteren? Leuk! Je kan je gegevens achterlaten door te klikken op de paarse knop ‘reageer op deze vacature’. Je kan erop rekenen dat je binnen één week een eerste reactie op je sollicitatie ontvangt.